Annons

Staffan Hellstrand klar för "Så mycket bättre"

En rockikon med en nästan 50 år lång karriär är klar för "Så mycket bättre". Staffan Hellstrand medverkar i årets upplaga av TV4:s succéprogram.
Nöje • Publicerad 8 maj 2023
Staffan Hellstrand ska tolka och tolkas i "Så mycket bättre". Arkivbild.
Staffan Hellstrand ska tolka och tolkas i "Så mycket bättre". Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Staffan Hellstrand, som fyller 67 år på lördag, blir det elfte namnet som presenteras från årets artistlista.

Artisten är mest känd för sin jättehit "Lilla fågel blå" från 1992, då han precis inlett sin solokarriär. Innan dess spelade han med grupperna Dimmornas Bro och SH!

Annons

"Så mycket bättre"-äventyret blir ett återseende för Staffan Hellstrand och en annan av årets deltagare. Redan 1994 samarbetade han rapparen Dogge Doggelito på antirasismlåten "Var kommer du ifrån".

Staffan Hellstrand skrev år 2000 "Explodera", den officiella svenska låten till fotbolls-EM och har även arbetat som producent, bland annat för Idde Schultz och Uno Svenningsson.

Sedan tidigare är det känt att även Marit Bergman, Eagle-Eye Cherry, Dogge Doggelito, Lasse Holm, Jonathan Johansson, Ellen Krauss, Mapei, Peg Parnevik, Omar Rudberg och Sanne Salomonsen ska vara med i årets upplaga av "Så mycket bättre".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons