GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Spektakulärt ospektakulär musik

Skivrecension • Publicerad 7 september 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Indiepop

Jonas Lundqvist

Album: Den okända floden

Skivbolag: Adrian Records

Här gör Jonas Lundqvist upp med sitt förflutna – med livets många förluster och glest spridda vinster. Det självutlämnande materialet är konceptuellt, mörkt och metafor-tätt men ändå osannolikt okonstlat och inbjudande.

Den 42-årige göteborgaren är något av en paradox. Han har ingen gudagiven sångröst, han besitter ingen Pulitzervinnande skrivförmåga och hans instrumentala backning är rätt och slätt torftig. Det är spektakulärt hur ospektakulär hans musik ofta är, och visst finns en unik charm i det. Men det är också där skon klämmer.

Jonas ord är av betydligt större vikt än musiken som omger dem. ‘’Den okända flodens’’ känslomässiga översvämning och den nätta indieförpackningen talar inte samma språk.

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.