Annons

Sommarturnén: Albin Lee Meldau

Albin Lee Meldau kan inte vara utan sin gitarr och ljudtekniker Cesar när han ger sig ut på turné. Den 8 juli är det premiär för den svenska sommarturnén i Malmö.
Nöje • Publicerad 7 juli 2023
Albin Lee Meldau. Arkivbild.
Albin Lee Meldau. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Och om han måste nämna platsen han håller högst och spelar på helst så blir det just i Malmö, där han i år spelar på South Ocean Festival.

– Det är skön stämning med suverän publik. Sedan är det ju alltid kul att spela hemma i Göteborg.

Annons

TT: Hur viktig är sommarturnén för dig som artist?

– Väldigt viktig, det betyder otroligt mycket att få möta publiken – det är ju det allting handlar om. Och så är det förstås härligt att spela på utomhusscener.

TT: Vilken är den bästa konsert du har sett?

– U2 på en festival i Tennessee, jag var skeptisk innan då det faktiskt inte är mitt favoritband men så spelade de musiken från Joshua Tree-albumet och jag blev "blown away". Det var verkligen för bra!

TT: Vad kan du inte vara utan på en turné?

– Min gitarr och ljudtekniker Cesar.

TT: Hur mycket sömn får du?

– Massor, jag går och lägger mig tidigt och sover bra.

TT: Vad äter du helst på en turné?

– Något som är gott och lokalt är alltid kul!

Annons

TT: Vad är det första du gör när du kommer hem igen?

– När jag kommer hem från sociala grejer och är lite slut, så brukar jag gå och handla, laga mat, spela tv-spel, lyssna på en podd, kolla en tv-serie. Bara vara i hemmet, koppla av, gå ut med hunden och komma tillbaka till vardagen.

Turnéplan:

8/7 Malmö, 19/7 Motala, 22/7 Burgsvik, Gotland, 28/7 Göteborg, 29/7 Östersund, 2/8 Öland, 4/8 Gävle, 5/8 Umeå, 27/8 Örebro, 7/9 Stockholm.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons