Kultur

Sockrig debut utan startsträcka

Kultur Artikeln publicerades

Gammal

Genre: Pop

Album: Innan det tar slut

Bolag: Sony/SME

Artisten Peg Parnevik och producenten och låtskrivaren Pontus Petersson bildade duon Gammal i fjol och har sedan dess levererat singlar som ”Blommor där du står” och ”Sånger från förut”.

När de nu följer upp med EP:n ”Innan det tar slut” ligger fokus fortfarande på berättande texter och tydliga melodier, och resultatet är ett bekvämt och tillgängligt album med hög igenkänningsfaktor. Sockrig pop för den rastlösa P3-publiken.

Eftersom fyra av sex spår redan är väl inarbetade blir startsträckan inte särskilt lång. Inte heller särskilt spännande eller utmanande, men det korta formatet gör det svårare att tröttna. Frågan är bara hur länge det varar? Några fler dimensioner hade nog gjort låtlistan gott.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.