Annons

Social Distortions Ness drabbad av cancer

Den amerikanska punkrockgruppen Social Distortions frontman Mike Ness har drabbats av cancer i svalget, rapporterar NME.
Musik • Publicerad 9 juni 2023
Mike Ness, frontfigur i Social Distortion, har drabbats av cancer. Bandet skjuter upp sin planerade Nordamerikaturné i sommar. Arkivbild.
Mike Ness, frontfigur i Social Distortion, har drabbats av cancer. Bandet skjuter upp sin planerade Nordamerikaturné i sommar. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

På tisdagen skrev Ness på Instagram att han fick beskedet om cancerdiagnosen när bandet höll på med förberedelser för att gå in i studion och spela in en ny skiva. Han skriver att han fortsatte delta i arbetet ända till dagen innan han skulle opereras eftersom han "kände sig tillräckligt frisk".

Ness har nu genomgått operationen och återhämtar sig inför strålbehandling som ska inledas om tre veckor och som läkarna tror ska vara den sista behandling han behöver.

Annons

"Vi förväntar oss ett fullt tillfrisknande och att jag kommer att kunna fortsätta leva ett långt och produktivt liv", skriver Ness.

På grund av Ness sjukdom skjuter bandet upp den planerade sommarturnén i Nordamerika och även släppet av bandets åttonde skiva – den första sedan 2011.

"Jag lovar att den kommer släppas och att den kommer att överträffa era förväntningar", skriver Mike Ness.

Bandet har funnits i över 40 år – Mike Ness var bara 17 år när han bildade Social Distortion 1978 i Kalifornien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons