Annons

Smirnoffs romantrilogi blir tv-serie

Tv • Publicerad 26 november 2020
Karin Smirnoff, författare till böckerna "Jag for ner till bror", "Vi for upp till mor" och "Sen for jag hem". Arkivbild.
Karin Smirnoff, författare till böckerna "Jag for ner till bror", "Vi for upp till mor" och "Sen for jag hem". Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Författaren Karin Smirnoffs böcker om Jana Kippo är på väg att bli tv-serie, producerad Anna Wallmark, aktuell med serien "Top dog", skriver Dagens Nyheter.

Det är produktionsbolaget Filmlance, med bland annat "Beck" och "Björnstad" på sitt cv, som vann kampen om rättigheterna till Smirnoffs hyllade romantrilogi.

Annons

– Jag hoppas att den som skriver manus och regisserar kommer göra det med en konstnärlig integritet så att det blir ett självständigt verk, säger Smirnoff till DN.

Anna Wallmark kallar Smirnoffs böcker för "ett drömprojekt", då hon letat i 20 års tid efter en berättelse som utspelar sig i den västerbottniska glesbygden.

– Jag är uppvuxen i en by som heter Myckle och som ligger ganska nära förlagan till den by där böckerna utspelar sig, säger hon.

Filmlance är i färd med att knyta till sig manusförfattare till projektet, och vill involvera Smirnoff i processen för att få råd om seriens ton och dialog.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons