GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skivtipset: ”Hur låter en döende bruksort?”

Bella Stenberg tipsar om metal från en döende bruksort i Dalarna.
Musik • Publicerad 14 april 2021
Rostig metal

Horndal

Album: Lake drinker

Skivbolag: Prosthetic Records

Hur låter en döende bruksort? Kanske så här. Horndal i Dalarna blev av med stålverket på sjuttiotalet, vilket bandet Horndal skildrade på sin debut. Nu vill Google etablera sig i bygden – och vill men fick nej till att använda vattnet från sjön Rossen för att kyla servrarna. Sålunda, ”Lake drinker”, som illustrerar frustrationen och berättar historien via sludge och death metal och oväntade inslag som samplingar av lokala röster.

Postmetal

Kauan

Album: Ice fleet

Skivbolag: Artoffact Records

Från ryska Tjeljabinsk, baserade i Tallinn och med text (i den mån sång förekommer) på finska är Kauan ett föränderligt band. Åttonde skivans postmetal lutar åt postrock, med en karg berättelse om mystiska skepp med nedfrysta passagerare i ryska ishavet på 30-talet. Lika ödsligt och storslaget som Arktis.

Bella StenbergSkicka e-post
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer