Kultur

Skivtips: Förvridet mörker och lättlyssnat 70-tal

Skivtips Artikeln publicerades

Code Orange

Album: Underneath

Bolag: Roadrunner/Warner

Genre: Metal/Hardcore

Hardcore är fortfarande en grund, men fjärde albumet innehåller inslag från många av metalens subgenrer. Pittsburghkvintetten är förtjusta i elektroniskt-industriella ljudbyggen och tvära kast mellan rytmer och stämningar – fast det mesta är förvridet mörker. Kontrasten blir desto större när icke-skrikande gitarristen Reba Meyers tar hand om sången i bland annat ”Who I am”.

Lucifer

Album: Lucifer III

Bolag: Century Media/Sony

Genre: Retrohårdrock

Inledande ”Ghosts” innehåller lustigt nog ett riff stulet från ”Year zero” av just Ghost. Soundet är sjuttiotaligt och ruffigt retro, och även Blue Öyster Cult bör nämnas. Tyska Johanna Platow Anderssons band tillsammans med svenske maken Nicke Andersson (från Entombed och Hellacopters) är inte det mest originella, men det är svängigt och lättlyssnat.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.