Kultur

Skicklig soulpop från Janice

Kultur Artikeln publicerades

Janice

Album: I don’t know a thing about love

Bolag: Pias / If Music Could Talk

Genre: Soul

Relationer och kärlek är temat på Janice "I don't know a thing about love". Hon sjunger om att göra slut och när andra har åsikter om ens relationer. Soulsångerskans honungslena röst är berörande och får varje berättelse att låta som hennes alldeles egna.

25-årigen släppte sitt hyllade debutalbum förra året och är tillbaka med en femspårig EP. Hon har samarbetat med bland annat låtskrivaren Joel Sjöö från Borås, och på Doing wrong gästar Molly Hammar.

Janice blandar sin soulpop med r&b och Hearts will bleed är en underbar 90-talsdunkande dansgolvshit. Det gungar också fint på inledande Forever och Kisses at night som växer för varje ton.

Det är välbalanserat och varje låt bjuder lyssnaren på något nytt utan att tappa tråden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.