GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skarp författarspänning med litterära referenser

Helena Dahlgren har skrivit en välskriven spänningsroman med litterära referenser och en läsare som försöker ta reda på sanningen om favoritförfattaren.
Bokrecension • Publicerad 14 maj 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Helena Dahlgren är aktuell med romanen ”Skarp”.
Helena Dahlgren är aktuell med romanen ”Skarp”.Foto: Marcus Stenberg
Spänning

Skarp

Författare: Helena Dahlgren

Förlag: Forum

Den fiktiva författaren Beata Skarp levde och verkade i en avlägsen liten by i Norrbotten där hon avled under oklara omständigheter. En av hennes mest trogna läsare, huvudkaraktären Emma Wijkman, försöker att avsluta sin avhandling om Skarp och när hon får ett stipendium och möjligheten att under en månads tid kostnadsfritt vistas i Skarps hus, hoppar hon på tåget.

Det passar henne bra att lämna den kaotiska tillvaron för ett tag – en tillvaro hon inte klarar av att hantera och försöker att dricka sig ifrån. Men det dröjer inte länge innan hon förstår att tillvaron i Skarps hus är allt annat än enkel. Samtidigt som hon tampas med sina egna inre demoner börjar märkliga saker att hända i huset. ”Skarp” är en välskriven mix av böckerna ”Lida” och ”Kvinnan på tåget” och Dahlgren kryddar frikostigt med litterära referenser.

””Skarp” är en välskriven mix av böckerna ”Lida” och ”Kvinnan på tåget” och Dahlgren kryddar frikostigt med litterära referenser.”
Anne Pihlo, recensent
Bokomslag, ”Skarp”.
Bokomslag, ”Skarp”.
Anne PihloSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.