Kultur

Skånska kvinnomord når inte fram

bokrecension Artikeln publicerades

Cecilia Sahlström har själv lång erfarenhet av polisarbete. Men hennes kriminalroman lyfter inte riktigt, tycker recensenten Anne Pihlo.

Hatet vi bär

Kriminalroman

Författare: Cecilia Sahlström

Förlag: Bokfabriken

Med sin långa erfarenhet inom polisen har Sahlström goda förutsättningar för att skapa en verklighetsnära och välskriven kriminalroman. Det gör hon också. Hon fortsätter att berätta om polisen Sara Vallén och hennes team i Malmö. Denna gång kretsar handlingen kring en grupp män som sprider sitt hat mot kvinnor över nätet. Samtidigt begås det mord på kvinnor och mördaren tycks ha någon form av koppling till nätverket.

Sahlströms välskrivna prosa lotsar läsaren genom en skrämmande och i sig intressant historia. Problemet är att den aldrig lyfter. Upplägget är kronologiskt och ganska fantasilöst, språket korrekt men tämligen ointressant och så väldigt spännande blir det faktiskt heller aldrig. Åtminstone inte på det där ”inte-kunna-lägga-ifrån-sig-boken-sättet”.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.