Annons

Skådespelaren Inga Edwards död

Teater • Publicerad 3 juni 2020
Inga Edwards medverkade 2010 i "Metallflickan" på Teater Galeasen i Stockholm. På bilden sitter Inga Edwards som tredje person från höger i den bakre raden. Arkivbild.
Inga Edwards medverkade 2010 i "Metallflickan" på Teater Galeasen i Stockholm. På bilden sitter Inga Edwards som tredje person från höger i den bakre raden. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Skådespelerskan Inga Edwards är död. Hon avled på tisdagen på ett hospice i Stockholm, skriver Göteborgs-Posten.

Inga Edwards gjorde sin första filmroll i Olle Hellboms film ”Raggare!” 1959. Hon var därefter tongivande i den fria grupp i Lund, som sedan utvecklades till teatergruppen och proggbandet Nationalteatern. Tillsammans med dåvarande maken Folke Edwards spelade hon en avgörande roll i beslutet att flytta teatergruppen från Lund till Göteborg, där gruppen mellan åren 1969 till 1972 skapade elva pjäser.

Annons

Under senare år medverkade Inga Edwards i tv-serier och filmer som ”Gyllene år” 1975, ”Tryggare kan ingen vara...” 1984 , Harry & Sonja” 1996 – och senast i ”Wallander – fotografen” från 2006. 2010 medverkade hon även i teateruppsättningen "Metallflickan" på Teater Galeasen i Stockholm.

Inga Edwards blev 82 år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons