Annons

Sex brännskadade under "Gladiator"-inspelning

Film • Publicerad 10 juni 2023
Skådespelarna Russell Crowe och Djimon Hounsou i "Gladiator". Arkivbild.
Skådespelarna Russell Crowe och Djimon Hounsou i "Gladiator". Arkivbild.Foto: Jaap Buitendijk/Dreamworks/AP/TT

Sex personer i produktionen har skadats i en olycka under inspelningen av storfilmen "Gladiator 2" i Marocko, skriver Deadline.

Olyckan inträffade när man filmade en stuntscen med eld tidigare i veckan. Sex personer brännskadades och fick föras till sjukhus med icke livshotande skador, enligt filmbolaget Paramount. Fyra av dem vårdas fortfarande på sjukhus och deras tillstånd uppges vara stabilt.

Annons

"Säkerhets- och sjukvårdsteamen på plats kunde agera snabbt så att de drabbade omedelbart fick vård", säger filmbolaget i ett uttalande.

Den kommande filmen är en uppföljare till 23 år gamla "Gladiator". Filmen regisseras av Ridley Scott, som även låg bakom originalet, och på rollistan finns bland andra Pedro Pascal, Paul Mescal och Denzel Washington.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons