Annons

"Sång kan göra skillnad hela livet"

Musik • Publicerad 15 april 2021
Susanne Rydén, Kungliga Musikaliska Akademien, vill förskolebarn bättre sångmöjligheter. Arkivbild.
Susanne Rydén, Kungliga Musikaliska Akademien, vill förskolebarn bättre sångmöjligheter. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Kungliga Musikaliska Akademien och rörelsen Sjungande barn står bakom ett upprop för förskolebarns rätt att sjunga.

På fredagen infaller "Världsröstdagen" och uppropets författare argumenterar för en översyn av förskolans läroplan. De menar att skolans pedagoger borde få möjlighet att utöka sina kunskaper på området. Sång kan göra skillnad under hela livet, framhåller Susanne Rydén, ordförande för Kungliga Musikaliska Akademien, och Ulrika Lind, projektledare för Sjungande barn.

Annons

Långt ifrån alla barn ges dock möjlighet att få utveckla sin sång i dag enligt uppropets författare som vill betona vikten av att de estetiska ämnena nämns vid namn i förskolans läroplan.

Uppropet, undertecknat av en forskare, logopeder, dirigenter, kompositörer med flera, är publicerat på Kungliga Musikaliska Akademins hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons