unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Sammanhållet retrosound från Saie Saie

Skivrecension

Retro

Saie Saie

btbtbtbtbt
Album: The sailor’s daughter
Skivbolag: ÇA VA Records

Hon lämnade Stockholm för Los Angeles – och innan dess en karriär inom hästpolo för musiken. Tidigt tiotal släppte hon ett par Katy Perry-liknande låtar som Alex Saidac men med ålder kommer ibland mod och därmed ett helt nytt sound. Eller i alla fall ett helt annorlunda.

”Nightmare” påminner om Amy Winehouse, på andra ställen sänks tempot och landar i amerikanskt psykedeliskt 60-tal. Rock och bluesigt blandas med popmelodier, soul och lite funk. Saie Saie beskriver sin musik som en modern mix av Aretha Franklin och Janis Joplin, och det säger sig självt att en jämförelse med dem blir orättvis. Soundet är dessutom betydligt mer retro än modernt. Men även om rösten och låtarna inte är på odödlig nivå finns ändå en liknande känsla.