Annons

Salma Hayek: Jag trodde jag skulle dö

I “The hitman's wife's bodyguard” ser vi Salma Hayek som vi aldrig sett henne tidigare – hon slåss, skjuter och svär värre än en borstbindare.
Det är scener hon inte skulle kunnat göra i dag. Hon arbetar fortfarande med att återhämta sig efter den svåra covid-19-infektion hon fick förra året.
Film • Publicerad 14 juni 2021
Salma Hayek spelade in "The hitman's wife's bodyguard" innan hon drabbades av corona. Arkivbild.
Salma Hayek spelade in "The hitman's wife's bodyguard" innan hon drabbades av corona. Arkivbild.Foto: Michael Sohn/AP/TT

– Jag trodde att jag skulle dö, säger hon till TT.

Hon gör intervjun via Zoom från hemmet i London. Salma Hayek är som alltid glad och pratsam, men hon säger att infektionen drabbade henne hårt.

Annons

– Jag envisades med att jag ville bli omskött hemma, jag ville inte ligga på sjukhus. Skulle jag dö, skulle det vara hemma. Jag låg i respirator i en vecka, och det fanns ögonblick då jag var övertygad om att jag inte skulle klara det.

Hustru till proffsmördare

Rollen i nu bioaktuella ”The hitman's wife's bodyguard” gjorde hon före pandemin. 2017 mötte vi henne i rollen som Sonia, hustru till proffsmördaren Darius, i ”The hitman's bodyguard”. Men hennes roll där var mycket liten, och hon tackade självfallet ja när hon fick erbjudande om att göra en mycket större roll i en uppföljare. Hon var också med och utvecklade rollen.

– Jag var drivande bakom att hon skulle tala om klimakteriet. Varför skulle man inte kunna tala om det i en actionfilm?

Fienderna faller som käglor

Sonia slåss och skjuter så att fienderna faller som käglor.

– Jag gjorde så mycket av mina stunts som jag fick göra. Det är till exempel inte jag som hoppar från en hög klippa ner i vattnet. Det fick jag inte tillåtelse till. Där fick min stuntkvinna rycka in. Men det jag fick göra, det gjorde jag.

Hon är senare i år aktuell i två storfilmer – Marvelfilmen ”Eternals”, (regisserad av ”Nomadland”-regissören Chloe Zhao) – där hon spelar Ajak, och sedan i den verklighetsbaserade ”House of Gucci”, om mordet på Maurizio Gucci.

– Visst är det fantastiskt. Jag har mer än 15 miljoner följare på Instagram. Tänk att en gammal dam som jag kan ha något sådant.

Fakta: Salma Hayek

Ålder: 54 år.

Bor: I London.

Familj: Maken Francois-Henri Pinault, dottern Valentina.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller i urval: "Desperado", "From dusk til dawn", "Frida", "Savages", "Grown Ups", "The hitman's bodyguard", "The hummingbird project", "Bliss".

Aktuell med: "The hitman's wife's bodyguard".

Kommande projekt: "Eternals", "House of Gucci".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons