Annons

Sag-Aftra tar upp reality-stjärnors kamp

Nöje • Publicerad 10 augusti 2023
Tv-personligheten Bethenny Frankel anser att medverkande i realityserier ska organisera sig och gå ut i strejk för att få bättre villkor. Arkivbild.
Tv-personligheten Bethenny Frankel anser att medverkande i realityserier ska organisera sig och gå ut i strejk för att få bättre villkor. Arkivbild.Foto: Jeff Christensen/AP/TT

Fackförbundet Sag-Aftra, som organiserar programledarna men inte deltagare i dokusåpor, meddelar att de ska arbeta för att försöka skydda dokusåpakändisar från exploaterande metoder som har utvecklats inom området.

Man ska också inleda en ny väg till facklig organisering, rapporterar Deadline.

Annons

I ett uttalande skriver Sag-Aftra: ”Vi är trötta på att studios och produktionsbolag försöker kringgå facket för att utnyttja de talanger de är beroende av för att göra sin produkt".

Beskedet kommer sedan Bethenny Frankel, känd från realityserien ”Real housewifes of New York”, både gått ut i sociala medier och tagit hjälp av jurister för att försöka engagera sitt skrå.

Hon föreslår också att medverkande i realityserier ska strejka för att få bättre villkor.

– Varför strejkar inte reality-tv? Jag fick 7 250 dollar för min första säsong och folk tittar fortfarande på de avsnitten. Realitystjärnor är förlorarna, de som underhållningsindustrin kommer att förlita sig på just nu när riktiga stjärnor i Hollywood strejkar, sade Frankel i en video på sociala medier i juli.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons