"Så mycket bättre"-gänget samlat på Gotland

Artisterna har anlänt till Gotland för inspelningarna av "Så mycket bättre". Lisa Nilsson medverkar för andra gången och förbereder sig på en annorlunda upplevelse mot senast.
Tv • Publicerad 7 juni 2020
"Det blir mycket känslor och intryck tror jag.", säger Benjamin Ingrosso och ser fram emot vistelsen.
"Det blir mycket känslor och intryck tror jag.", säger Benjamin Ingrosso och ser fram emot vistelsen.Foto: Karl Melander/TT
"Jag tycker att det är spännande när man inte vet vem som tolkar mig eller när det sker. Att man får bli överraskad", säger Lisa Nilsson om det nya konceptet.
"Jag tycker att det är spännande när man inte vet vem som tolkar mig eller när det sker. Att man får bli överraskad", säger Lisa Nilsson om det nya konceptet.Foto: Karl Melander/TT
"Ett av villkoren för att tacka ja var att jag inte behövde vara här hela perioden. Det är mer odramatiskt än sist när man gick helt upp i varandra i någon slags bubbla", säger Lisa NIlsson.
"Ett av villkoren för att tacka ja var att jag inte behövde vara här hela perioden. Det är mer odramatiskt än sist när man gick helt upp i varandra i någon slags bubbla", säger Lisa NIlsson.Foto: Karl Melander/TT
Tove Styrke, Markus Krunegård, Lisa Nilsson, Silvana Imam, Plura Jonsson och Benjamin Ingrosso medverkar i TV4-programmet "Så mycket bättre" på pensionatet Grå gåsen på Gotland.
Tove Styrke, Markus Krunegård, Lisa Nilsson, Silvana Imam, Plura Jonsson och Benjamin Ingrosso medverkar i TV4-programmet "Så mycket bättre" på pensionatet Grå gåsen på Gotland.Foto: Karl Melander/TT
"Det kändes som perfekt tajming att åka hit. Jag har mest bott i studion hela våren", säger Benjamin Ingrosso.
"Det kändes som perfekt tajming att åka hit. Jag har mest bott i studion hela våren", säger Benjamin Ingrosso.Foto: Karl Melander/TT

– Då, 2015, kom jag från ett år där jag hade spelat huvudrollen i "Chicago" på Stadsteatern, en galamusikal med nätstrumpor och plymer, nu är det en helt annan vibb. Det känns skönt att lämna Stockholm och få komma hit. Det är otroligt fridfullt på Gotland när det inte är en massa människor överallt och det känns som att vi kommer leva i en ganska skyddad värld, säger hon.

Smittades på begravning

Lisa Nilsson berättar om en vår där en av hennes närmaste medarbetare, Ajax Olsson, avled under turnén med föreställningen "Kvinnan som är jag" och hur hon troligtvis smittades av covid-19 på begravningen.

– Han fick en hjärnblödning mellan soundcheck och gig och kom aldrig tillbaka. Plötsligt var alla föreställningar inställda och vi blev alla satta i karantän, helt isolerade från varandra. Men hade jag inte fått covid hade jag troligen sjukskrivit mig ändå bara för att få lite andrum efter alla dramatiska händelser, säger hon.

Konceptet ändrat

Inspelningarna av "Så mycket bättre" sker som vanligt på pensionat Grå gåsen, men konceptet ändrades förra året och nu är det inte sju artister som tillbringar nästan två veckor med varandra. Plura Jonsson, Markus Krunegård och Ana Diaz stannar under hela perioden, medan Silvana Imam, Lisa Nilsson, Tove Styrke och Benjamin Ingrosso är först att anlända av de andra gästerna.

– Vi har hunnit fira Ana som fyller år, bakat sockerkaka och rabarberkompott, berättar Benjamin Ingrosso och fortsätter:

– Jag ser fram emot att lära känna alla och få nya intryck av artister och låtskrivare som man ser upp till. Det var en superstor ära att bli tillfrågad att vara med, jag hade nog tänkt att man skulle få frågan först om några år, säger han.

Man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och deltagare och filmteam håller avstånd till varandra. Lisa Nilsson säger att det känns skönt med en kortare inspelning.

– Det blir mer intensivt, men samtidigt vet jag att det bara är två dagar. Jag får göra den här terminens sista jobb och det blir en slags slutpunkt för den här våren, säger hon.

Fakta: De medverkar i "Så mycket bättre" 2020

Benjamin Ingrosso

Lisa Nilsson

Markus Krunegård

Ana Diaz

Plura Jonsson

Helen Sjöholm

Tommy Körberg

Loreen

Newkid

Lili & Susie

Silvana Imam

Jakob Hellman

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.