Annons

Rufus Sewell blir prins Andrew i ny film

Nu är det klart vem som ska spela prins Andrew i Netflix-filmen om den famösa BBC-intervjun från 2019 och arbetet som ledde fram till den.
Film • Publicerad 7 februari 2023
Rufus Sewell ska spela prins Andrew i en kommande Netflix-film. Arkivbild.
Rufus Sewell ska spela prins Andrew i en kommande Netflix-film. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
I slutet av 2019 lät sig prins Andrew intervjuas av Emily Maitlis i BBC-programmet "Newsnight".
I slutet av 2019 lät sig prins Andrew intervjuas av Emily Maitlis i BBC-programmet "Newsnight".Foto: BBC

Rufus Sewell axlar rollen som prinsen med det numera skamfilade ryktet. I övriga roller syns bland andra Gillian Anderson som programledaren Emily Maitlis och Billie Piper som den tidigare BBC-producenten Sam McAlister, kvinnan som säkrade prins Andrew-intervjun för programmet "Newsnight".

Manuset till "Scoop", som filmen ska heta, baseras på den del av McAlisters memoarer som handlar om hur den explosiva intervjun, där prinsen talade om sin vänskap med den dömde sexbrottslingen Jeffrey Epstein, kom till.

Annons

– Det är en film om makt, privilegier och olika perspektiv och hur – oavsett om det är i glittrande palats eller på högteknologiska redaktioner – vi bedömer vad som är sant, säger filmens regissören Philip Martin till Sky News.

Prins Andrews framträdande i BBC-programmet var avsett att ta udden av granskningen av hans relation till Epstein, som dog i fängelset tidigare samma år, och de anklagelser som riktats mot honom om att han hade haft sex med en 17-årig flicka.

Det fick dock motsatt effekt och har kallats för ett av de värsta magplasken i modern brittiska tv-historia och en fullkomlig medial katastrof för prinsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons