unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Rudberg leder jury i deckartävling

Denise Rudberg. Arkivbild.
Denise Rudberg. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Deckarförfattaren Denise Rudberg ska vara med och utse vinnaren av en deckartävling anordnad av förlagen Saga Egmont och Lindhardt og Ringhof.

I potten ligger bland annat ett förlagskontrakt på 100 000 kronor samt löfte om att bli översatt till tio språk, utgiven globalt i digital form och i tryck i Sverige och Danmark.

”Vi strömmar allihopa amerikanska tv-serier och lyssnar på musik från hela världen. Nu är det böckernas tur. Våra författare ska ha samma möjligheter att utges globalt och simultant. Jag tror att det här är början på en ny guldålder för boken som medium,” säger Lasse Horne, förlagsdirektör på Saga, i ett pressmeddelande.

Vilka som sitter i juryn tillsammans med Denise Rudberg, och tävlingsvillkoren, kommer att presenteras i slutet av januari.