Annons

Rogan ber om ursäkt för rasistiska uttalanden

Podcastvärden Joe Rogan ber "uppriktigt och ödmjukt om ursäkt" efter att filmer dykt upp där han upprepade gånger använder n-ordet i ett av sina program.
Musik • Publicerad 7 februari 2022
Joe Rogan ber om ursäkt för gamla synder. Arkivbild.
Joe Rogan ber om ursäkt för gamla synder. Arkivbild.Foto: Gregory Payan/AP

Komikern, som har ett lukrativt avtal med strömningsjätten Spotify, säger att det är det "mest beklagliga och skamliga" han någonsin har behövt prata om, men betonar att klippen är tagna ur sitt sammanhang, skriver The Guardian.

Det är sångerskan och låtskrivaren India Arie som på Instagram har delat ett redigerat videoklipp där Rogan uttrycker sig rasistiskt flera gånger. Även hon har i likhet med Neil Young och Joni Mitchell kontaktat Spotify och bett dem ta bort hennes musik från plattformen.

Annons

Till sitt försvar säger Rogan att videon består av ett ihopklipp av tolv års konversationer på hans podcast, men att det "sammanfogat ser jävligt illa ut, även för mig".

– Nu vet jag att det inte finns något sammanhang där en vit person någonsin får säga det ordet, speciellt inte i en offentlig podcast, och det håller jag med om, säger han.

Det här är andra gången på kort tid som Rogan hamnat i blåsväder. Hans intervju med läkaren och vaccinmotståndaren Robert Malone i podcasten "The Joe Rogan experience" fick 270 forskare, läkare och sjuksköterskor att i ett upprop kalla podden för "en av världens mest inflytelserika källor till skadlig information om vaccin och pandemin".

Spotify har sedan dess tagit bort 70 avsnitt av Rogans podcast och meddelar att man kommer att förse poddar som tar upp coronaviruset med länkar till ytterligare information om pandemin.

Sedan 2020 har Spotify ensamrätt till Joe Rogans program, en affär som värderas till 900 miljoner kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons