Kultur

ROCKTIPSET: Goth för dansgolvet och retrosound

Musik
Paradise Lost och Trotoar.
Paradise Lost och Trotoar.

Musikredaktör Bella Stenberg tipsar om två nya skivor i den hårdare skolan.

Paradise Lost

Album: Obsidian

Bolag: Nuclear Blast

Genre: Doom/Goth

När Nick Holmes mässar ”we’re all alone” i ”Fall from grace” får det en icke-planerad men aktuell och allmängiltig betydelse. Utan att sextonde albumet fastnar i gamla spår är engelska Paradise Lost lika pålitliga som alltid i sin av misär och melankoli indränkta blandning av doom, goth och death metal. ”Darker thoughts” inleder med stråkar, ”Ghost” är goth för dansgolvet.

Trotoar

Album: No salvation

Bolag: GMR

Genre: Heavy metal

I Tyranex (och Ice Age) är det thrash metal som gäller, i Trotoar leker Linnea Landstedt istället att hon hör hemma i heavy metalens tidiga år. Det låter alldeles utmärkt, med ett förbättrat retrosound, taggigheten bortslipad från rösten och tidstypiska tvillinggitarrer. Linnea sköter alla instrument utom trummorna som hanteras av Viskaforsfödde Pontus Pettersson-Gull.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.