unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

ROCKTIPSET: Goth för dansgolvet och retrosound

Musikredaktör Bella Stenberg tipsar om två nya skivor i den hårdare skolan.
Paradise Lost och Trotoar.
Paradise Lost och Trotoar.

Paradise Lost

Album: Obsidian
Bolag: Nuclear Blast
Genre: Doom/Goth

När Nick Holmes mässar ”we’re all alone” i ”Fall from grace” får det en icke-planerad men aktuell och allmängiltig betydelse. Utan att sextonde albumet fastnar i gamla spår är engelska Paradise Lost lika pålitliga som alltid i sin av misär och melankoli indränkta blandning av doom, goth och death metal. ”Darker thoughts” inleder med stråkar, ”Ghost” är goth för dansgolvet.

Trotoar

Album: No salvation
Bolag: GMR
Genre: Heavy metal

I Tyranex (och Ice Age) är det thrash metal som gäller, i Trotoar leker Linnea Landstedt istället att hon hör hemma i heavy metalens tidiga år. Det låter alldeles utmärkt, med ett förbättrat retrosound, taggigheten bortslipad från rösten och tidstypiska tvillinggitarrer. Linnea sköter alla instrument utom trummorna som hanteras av Viskaforsfödde Pontus Pettersson-Gull.