Annons

Ritschard: "Mår under omständigheterna bra"

Nu kommenterar David Ritschard för första gången sin kollaps i "Allsång på Skansen" i tisdags.
"Mår under omständigheterna bra", skriver artisten på Instagram.
Nöje • Publicerad 17 augusti 2023
David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning av Allsång på Skansen.
David Ritschard under tisdagens säsongsavslutning av Allsång på Skansen.Foto: Jessica Gow/TT

Inlägget är illustrerat med en bild från den berömda målningen Karl XII:s likfärd av Gustaf Cederström, där den döde kungen ligger på en bår som bärs av hans soldater hem till Sverige efter att ha blivit ihjälskjuten i Norge 1718.

Det var i tisdags kväll som David Ritschard själv fick bäras på bår, ut från Sollidenscenen sedan han kollapsat under direktsändningen av "Allsång på Skansen".

Annons

Incidenten kommer några månader efter att David Ritschard tidigare kunde ses kollapsa i tv-programmet "Jills veranda" i SVT och tvingades avbryta inspelningen.

"Tror ingen tidigare havererat 2ggr i pupliq service inom loppet av ett svenskt halvår🇸🇪 men mår under omständigheterna bra. Tack&förlåt", skriver Ritschard på Instagram.

Händelsen i "Allsång på Skansen" väckte en debatt om SVT skulle ha stoppat artisten från att uppträda. Det avfärdades av SVT:s vd Hanna Stjärne.

– Mycket kan hända i direktsändning och det hanterades väldigt professionellt, sade hon till TT dagen efter händelsen.

David Ritschard har turnerat flitigt i sommar och har nästa spelning inbokad i Köpenhamn den 24 augusti. Det finns ännu inga uppgifter om att den spelningen skulle vara uppskjuten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons