Annons

Ringo firade 80 online

Musik • Publicerad 8 juli 2020
Ringo Starr har fyllt 80 år. Arkivbild.
Ringo Starr har fyllt 80 år. Arkivbild.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Beatlen Ringo Starr firade sin 80-årsdag på tisdagen med en strömmad konsert.

Starr har för vana att fira sin födelsedag med att arrangera en spelning för några hundra fans där han uppträder tillsammans med namnkunniga vänner. Men på grund av den pågående pandemin var stjärnan tvungen att tänka om i år.

Annons

– Som de flesta av er vet så älskar jag en bra födelsedagsfest. Men i år är ett dåligt år för att stå värd för någon sammankomst, vad det än skulle vara, sade Starr bakom sitt trumset med munskydd på.

– Så i år firar jag med mina vänner på ett nytt sätt – vi måste hålla avstånd på grund av coronaviruset, fortsatte han.

Några av årets gästande kompisar var musikerna Sheryl Crow, Ben Harper, Dave Grohl och Sheila E, samt regissören David Lynch. Som avslutning visades ett klipp från i fjol där Starr och Beatleskollegan Paul McCartney framförde "Helter Skelter".

Omkring 130 000 personer följde konserten och under sändningen uppmanades tittarna att bland annat bidra med pengar till Black Lives Matter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons