GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Revansch för Saleh – nominerad till en César

Film • Publicerad onsdag 17:37
Tarik Saleh tog i måndags emot en guldbagge för bästa manus för "Boy from heaven".
Tarik Saleh tog i måndags emot en guldbagge för bästa manus för "Boy from heaven".Foto: Anders Wiklund/TT
Tawfeek Barhom i den politiska thrillern om fiskarsonen Adam som kastas in i en brutal maktkamp mellan Egyptens religiösa och politiska elit.
Tawfeek Barhom i den politiska thrillern om fiskarsonen Adam som kastas in i en brutal maktkamp mellan Egyptens religiösa och politiska elit.Foto: Triart Film

I måndags fick han se sig snuvad på guldbaggar för såväl bästa film som bästa regi av Ruben Östlund och i går stod det klart att det inte blir någon Oscarsnominering för Tarik Saleh och hans "Boy from heaven".

En viss tröst kanske dagens besked då kan skänka att "Boy from heaven", med den franska titeln "La conspiration du Caire", är nominerad till en fransk César för bästa utländska film.

"Vi älskar Frankrike och tydligen älskar Frankrike oss tillbaka", säger Tarik Saleh i ett pressmeddelande från Triart Film.

Även i Frankrike får han dock konkurrens av Ruben Östlund och dramakomedin "Triangle of sadness", som även den är nominerad i kategorin bästa utländska film.

Saleh gick inte helt lottlös från Guldbaggegalan där han fick pris för bästa manus. Samma utmärkelse tilldelades han på filmfestivalen i Cannes tidigare i år.

Césargalan 2023 hålls i Paris den 24 februari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.