Annons

Rausingpriset till Malte Persson

Kultur • Publicerad 14 mars 2023
Författaren Malte Persson är årets Rausingpristagare och får därmed hålla den avslutande föreläsningen vid Lunds universitets humanist- och teologidagar. Arkivbild.
Författaren Malte Persson är årets Rausingpristagare och får därmed hålla den avslutande föreläsningen vid Lunds universitets humanist- och teologidagar. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Författaren, kritikern och översättaren Malte Persson är årets Rausingpristagare. Därmed blir det han som får hålla den föreläsning som avslutar humanist- och teologidagarna på Lunds universitet den 15 april och även tilldelas ett stipendium ur stiftelsen Elisabeth Rausings minnesfond.

”Malte Perssons författarskap är särdeles intressant i samband med temat för årets humanist- och teologidagar, då han undersöker vår plats mellan förflutenhet och framtid, och tanken på en tid när varken människorna eller minnet av människorna finns kvar”, säger dekan Johan Persson i ett pressmeddelande från Lunds universitet.

Malte Persson romandebuterade 2002 med "Livet på den här planeten" och har sedan arbetat med flera olika litterära genrer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons