GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rammstein har blivit softare

Skivrecension • Publicerad 27 april 2022
Detta är en recension i Borås Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Industrimetal

Rammstein

Album: Zeit

Skivbolag: Universal

Tiden (die Zeit) går, och 27 år senare är soundet på debuten ”Herzeleid” inte alls lika fett som det lät då. Samtidigt som ljudbilden är större och bättre har tyskarna blivit softare. Inte på samma sätt melodiska som på 2019 års album, utan mjukare, mer återhållsamma och inte hela tiden lika taktfasta.

Till Lindeman ligger långt fram i mixen, och låter som en tysklärares välartikulerade dröm. Men ibland, som i pubertala ”Dicke titten” (stora tuttar) önskar jag att jag inte förstått. I ”Lügen” blir recitationen som en parodi på Serge Gainsbourg med autotune. Överlägset bäst är ”Zick Zack”, om skönhetsoperationer, med en snygg Kraftwerkinfluerad melodislinga.

Det är ordentligt effektivt, så till den grad att jag redan hunnit börja tröttna.

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.