Annons

Radiokanal spelade samma låt i timmar i protest

Musik • Publicerad 2 juli 2022
Tom Morello var en av de som skrev låten "Killing in the name" som släpptes 1992. Arkivbild.
Tom Morello var en av de som skrev låten "Killing in the name" som släpptes 1992. Arkivbild.Foto: Jason DeCrow/AP/TT

Tidig onsdag morgon, lokal tid, började en radiokanal i Vancouver spela Rage against the machines låt “Killing in the name” gång på gång.

Anledningen var en protest, som höll på i över tio timmar, mot att radiostationen avskedat två programledare på kanalen ”Kiss radio 104,9 fm”, skriver Pitchfork.

Annons

De två avskedade programledarna, Kevin Lim och Sonia Sidhu, spelade den censurerade versionen av rapmetallbandets låt för att uttrycka sina känslor efter beskedet.

”Kiss förändras och, tyvärr, har vi fått informationen att vi inte kommer vara en del av det här nya kapitlet. Beskedet tas emot med blandade känslor, som ni nog kan höra”, sa de under sin sista sändning enligt Pitchfork.

Låten “Killing in the name” var redan när den släpptes 1992 politiskt laddad. Texten handlar om polisbrutalitet och har ofta använts som protestsång.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons