Annons

R Kelly konfronteras med vittne från förr

R'n'b-sångaren R Kelly står nu åter inför rätta i sin hemstad Chicago. Anklagelserna gäller misstänkta sexuella övergrepp på en minderårig i ett känt fall som prövades redan 2008. Det påstådda offret vittnade aldrig och R Kelly friades mycket tack vare detta.
Musik • Publicerad 15 augusti 2022
Den 29 juni i år fick R Kelly besked om att hans fängelsestraff fastställts till 30 år. Arkivbild.
Den 29 juni i år fick R Kelly besked om att hans fängelsestraff fastställts till 30 år. Arkivbild.Foto: Elizabeth Williams/AP/TT

Det icke namngivna vittnet har varit anonymt sedan dess men nu väntas hon alltså träda fram för att vittna. Specifikt rör det sig om omständigheterna kring den sexvideo som spelades in då hon var 14 år. Videon såldes sedan på gatan och enligt uppgift ska den även spelas upp i rätten som bevis.

Åklagare i fallet hävdar att R Kelly mutade och hotade kvinnan till tystnad 2008. Kelly själv nekar till alla anklagelser.

Annons

Kvinnan, som nu är i 30-årsåldern, lärde känna R Kelly då hon gick på high school. Hon hade följt med sin faster som var professionell sångerska till Kellys inspelningsstudio i Chicago och förklarade sedan för sina föräldrar att Kelly skulle bli hennes gudfar.

R Kelly, i dag 55 år, dömdes 2021 på nio åtalspunkter för att ha utnyttjat sitt kändisskap under ett kvarts sekel för att locka till sig kvinnor och minderåriga flickor som han sedan förgripit sig på. Juryn fann honom skyldig på samtliga åtalspunkter och dömde honom för sexuella övergrepp, utpressning och mutbrott.

Straffet fastställdes tidigare i sommar till 30 år.

Den nya rättegången i Chicago inleds på måndagsmorgonen klockan 10 lokal tid.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons