Annons

Produktionsbolag utreds efter "PH"-anklagelser

Tv • Publicerad 15 juni 2021
Årets "Paradise hotel" stoppades efter anklagelser om sexuella övergrepp. Pressbild.
Årets "Paradise hotel" stoppades efter anklagelser om sexuella övergrepp. Pressbild.Foto: Nent Group

Arbetsmiljöverket inleder en inspektion av produktionsbolaget Mastiff med anledning av händelserna i årets upplaga av "Paradise hotel", skriver Dagens Media.

Inspektionen görs eftersom Arbetsmiljöverket inte har fått in någon anmälan om misstänkta sexuella övergrepp i programmet. Om det visar sig att Mastiff borde ha anmält händelserna finns det ett personligt straffansvar kopplat till den person som arbetsmiljöuppgifterna har delegerats till. Om ingen har tilldelats den uppgiften ligger det yttersta ansvaret på Mastiffs vd Matilda Snöwall.

Årets säsong stoppades sedan två kvinnliga deltagare vittnat om att de blivit utsatta för övergrepp av en manlig deltagare under inspelningarna. I maj inleddes en förundersökning om brott och hela säsongen plockades bort från tv-tjänsterna Viaplay och Viafree.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons