Annons

Primal Scream-basist filmar hemlösas hundar

Tv • Publicerad 9 januari 2022
Simone Butler gjorde filmen "Year of the dog" för att skildra hemlösa människors relation till sina hundar. Bilden är tagen 2011 i Milano i Italien. Arkivbild.
Simone Butler gjorde filmen "Year of the dog" för att skildra hemlösa människors relation till sina hundar. Bilden är tagen 2011 i Milano i Italien. Arkivbild.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Primal Scream-basisten Simone Butlers beslut att skaffa hund ledde i stället till en dokumentärfilm. "Year of the dog" skildrar de starka band som finns mellan hemlösa människor och deras hundar.

Enligt BBC News bestämde sig Simone Butler för att intervjua grundaren av brittiska Dogs on the Streets när hon själv var på jakt efter en fyrbent vän. Den ideella organisationens syfte är att stötta hemlösa hundägare och se till att djuren inte far illa.

Annons

Kärnfrågan i filmen "The year of the dog" är om det är rätt att ha hund ifall du lever i hemlöshet. Och svaret är "ja", enligt Simone Butler, även om hon själv inledde projektet med en del fördomar.

– Jag insåg att hundarna på gatan är så otroligt älskade, de är alltid tillsammans med sina ägare, säger Primal Scream-basisten och framhåller att djurens ägare i de allra flesta fall sätter hundarnas välmående före sitt eget.

"Year of the dog" visas bland annat på Amazon från den 10 januari.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons