Annons

Premiär i juni för Bergströms Netflix-film

Film • Publicerad 22 april 2021
Molly Nutley har huvudrollen i mamma Helena Bergströms nya film "Dancing Queens". Pressbild.
Molly Nutley har huvudrollen i mamma Helena Bergströms nya film "Dancing Queens". Pressbild.Foto: Netflix

Den 3 juni är det premiär för Helena Bergströms svenska Netflix-film "Dancing Queens". Filmen beskrivs av strömningstjänsten som "ett drama om att våga omfamna det oförutsägbara och vara öppen för kärlek och vänskap i alla dess former".

Huvudrollen spelas av Bergströms dotter Molly Nutley och i övriga roller syns bland andra Marie Göranzon, Claes Malmberg, Christopher Wollter, Rakel Wärmländer, Ann Westin och Dominika Peczynski.

Annons

Handlingen kretsar kring Dylan Pettersson, en 23-årig tjej med stora dansdrömmar från en liten ö i Bohusläns skärgård. Hon börjar jobba som städare på drag-klubben Queens där hennes danstalanger upptäcks av en slump.

"Dancing Queens" regisseras av Helena Bergström, som också är manusförfattare tillsammans med Denize Karabuda. För kostym står den designern Camilla Thulin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons