Annons

Polisprogram pausas i amerikansk tv

Tv • Publicerad 5 juni 2020
Nick Carmack, Sean Larkin, Dan Abrams och Tom Morris Jr. medverkar alla i realityserien "Live PD" om polisyrket. Arkivbild.
Nick Carmack, Sean Larkin, Dan Abrams och Tom Morris Jr. medverkar alla i realityserien "Live PD" om polisyrket. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Tv-programmen "Cops" och "Live PD", som följer poliser i deras arbete, sänds inte i amerikansk tv under de pågående protesterna mot polisvåld i landet, skriver Variety. Helgens planerade avsnitt av "Live PD" utgår och när det gäller långköraren "Cops", som hade premiär 1989, syns i stället "Ghostbusters" i tv-tablåerna vid den planerade sändningstiden på måndag.

Många inom den amerikanska underhållningsindustrin har anslutit sig till protesterna efter den 46-årige George Floyds död i Minneapolis i USA den 25 maj. Tidigare i veckan sände tv-jätten Viacom CBS ut en åtta minuter och 46 sekunder lång svart bild under tystnad, lika lång tid som polismannen i Minneapolis höll sitt knä mot George Floyds nacke.

Tv-kanalen A&E som sänder "Live PD" säger i ett uttalande att man drar tillbaka programmet av respekt för de som dött under polisingripanden. Paramount Networks, som sänder "Cops", har inte uttalat sig, men den nya säsongens sändningsdatum har tagits bort från kanalens webbplats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons