Annons

Polisen övervakar Melodifestivalen med drönare

Melodifestivalen • Publicerad 10 mars 2023
Polisen ska använda drönare för att förhindra och upptäcka brott i samband med Melodifestivalens final på lördag. Arkivbild.
Polisen ska använda drönare för att förhindra och upptäcka brott i samband med Melodifestivalens final på lördag. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Polisen ska använda sig av drönare för att kamerabevaka området runt Friends arena i Solna samband med finalen i Melodifestivalen på lördag.

Drönarbevakningen ska pågå mellan klockan tre på eftermiddagen och midnatt, och ska förutom runt Friends arena även pågå vid Arenastaden och i delar av Råsunda. Syftet är att förhindra och upptäcka brott, skriver polisen på sin hemsida.

"Det handlar också om att för att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet, samt att på ett effektivt sätt lösa störningar i trafiken", skriver polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons