Kultur

Platt men överraskande av Per Gessle

Kultur Artikeln publicerades

Mono Mind

Album: Mind control/Per Gessle presents Mono Mind

Bolag: BMG

Genre: Pop

Det är sällan Per Gessle överraskar, men här har han gjort det. Han har skapat bandet Mono Mind som består av fyra påhittade musiker och under senaste året har de/han släppt musik. Utan att någon visste att det var Kung av sand som låg bakom musik och sång, tack vare rejäl röstförvrängning.

Men nu är det avslöjat, och Mono Minds album är här. Tyvärr är den betydligt tråkigare än det påhittiga projektet. Långsam discoosande synthpop som aldrig blir så dansvänlig som genren kräver och den plastiga, förvrängda Gessle-rösten blir snabbt tröttsam.

Glänser gör dock Helena Josefsson som hörts på tidigare Gessleskivor.

Bäst är hon i Down by the riverside och Stranger on a bus som också är det bästa på denna annars tradiga platta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.