Annons

Perrelli redo för slottet: "En extra gnista"

Årets "Stjärnorna på slottet" består som vanligt av kända personligheter som träffas och lär känna varandra inför kameran. Men detta år blir ändå ett speciellt år.
Tv • Publicerad 8 juni 2020
Säsong 15 av "Stjärnorna på slottet": Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen, Charlotte Perrelli och Ola Rapace. Pressbild.
Säsong 15 av "Stjärnorna på slottet": Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen, Charlotte Perrelli och Ola Rapace. Pressbild.Foto: Ola Kjelbye, Janne Danielsson, Karin Alfredsson, Magnus Ragnvid/SVT
"Det handlar mycket om dynamiken, att vi får till de där mötena och att det finns en nyfikenhet, trots att vi är så olika. Då kan det bli magiska samtal och det är nyckeln för att det ska bli intressant för 'Stjärnorna på slottet"-tittarna'", säger hon. Arkivbild.
"Det handlar mycket om dynamiken, att vi får till de där mötena och att det finns en nyfikenhet, trots att vi är så olika. Då kan det bli magiska samtal och det är nyckeln för att det ska bli intressant för 'Stjärnorna på slottet"-tittarna'", säger hon. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT
Charlotte Perrelli ser fram emot att komma ur coronabubblan och träffa nya människor i "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.
Charlotte Perrelli ser fram emot att komma ur coronabubblan och träffa nya människor i "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Schlagerdrottningen har blivit tillfrågad om att vara med i "Stjärnorna på slottet" tidigare men det har aldrig riktigt klaffat med schemat. Coronasommaren 2020 fanns det äntligen tid när det mesta ändå blivit inställt.

– Det är ett väldigt roligt program att få en möjlighet att vara med i. Vi kommer att få en jätterolig vecka, det blir en extra gnista tror jag. Man umgås ju knappt alls med andra människor nu och mitt arbete är i övrigt nästan helt inställt, säger Charlotte Perrelli.

Ska läsa på

Annons

Hon känner ingen av de övriga medverkande, även om hon har "sprungit på" Ernst Billgren några gånger. Konstnären har dessutom designat priset "Den stora sångfågeln" som går till vinnaren i Melodifestivalen, som Charlotte Perrelli som bekant tagit hem två gånger.

Övriga medverkande i den femtonde säsongen är skådespelarna Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen, och Ola Rapace. Inspelningen drar i gång i slutet av juni på Lejondals slott utanför Stockholm. Tv-kocken Tareq Taylor gör sin tredje säsong i programmet och ska tillsammans med stjärnorna sätta ihop luncher och middagar.

– Jag träffade Shima för ett tag sedan på en middag. Då frågade hon om jag hade tackat ja, hon hade blivit tillfrågad och visste att jag var det första namnet. Men jag kan inte säga att jag känner någon av de andra, det blir något helt nytt. Jag ska faktiskt sätta mig och läsa på lite, av respekt, säger Charlotte Perrelli.

"Känns skitroligt"

Hon ser fram emot sin dag i programmet och är lite hemlighetsfull om vad som kommer att avhandlas.

– Jag ska såklart bjuda på sådant som man förknippar mig med. Jag är sångerska och det ska ju märkas. Men det blir också lite saker som jag aldrig bjudit på offentligt tidigare. Det känns skitroligt.

TT: Vad känns läskigast?

– Jag vet inte om jag tycker att något känns läskigt. Men det är klart att när det är ens egen dag så är man ju lite utsatt. Det bygger på ens egna känslor och upplevelser i livet och det kan säkert bli påfrestande. Sedan hatar jag att leka i tv, så om någon hittar på någon aktivitet som jag tycker är fånig, typ åka ut i skogen och ställa sig och dansa eller nåt – det är det värsta jag vet, inte riktigt min grej.

Sänds i jul

Som vanligt sänds "Stjärnorna på slottet" i julhelgen. Charlotte Perrelli tror att programmet kan bli extra värdefullt för tv-publiken den här gången.

– Hur framtiden kommer att se ut på andra sidan den här krisen, det kan man bara sia om. Allt som just nu bara kan rulla på som vanligt tror jag kan vara till tröst.

Fakta: De är med i årets "Stjärnorna på slottet"

Charlotte Perrelli vann Eurovision i Jerusalem med “Take me to your heaven” 1999. Hon har bland annat släppt nio soloalbum, tävlat i Melodifestivalen tre gånger till, varav ytterligare en vinst med "Hero" 2008, varit jurymedlem i "Talang" och spelat huvudroller i musikalerna ”Skönheten och odjuret”,” Jesus Christ Superstar” och ”Evita”.

Ernst Billgren är en av Sveriges mest kända konstnärer, ett kändisskap som han genom åren har drivit som ett konstprojekt i sig. Sedan 1997 är han ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna. Tittarna kunde senast se Ernst Billgren i realityserien "Äkta Billgrens" på SVT.

Kjell Wilhelmsen har jobbat med Kulturgruppen Spegeln och vid Angereds Nya Teater, varit anställd vid Backa Teater och Göteborgs Stadsteater. Det breda genombrottet kom i SVT-dramat ”30 grader i februari”. Tv-tittarna har också kunnat se Kjell ta sig till semifinal i "På spåret" tre gånger, tillsammans med kollegan Eric Ericson.

Ola Rapace kom in på första försöket när han sökte till Teaterhögskolan i Göteborg och har jobbat på bland annat Uppsala Stadsteater, Orionteatern och Dramaten. Genombrottet kom i Lukas Moodyssons film "Tillsammans” och efter det rollen som ”Hoffa” i tv-serien ”Tusenbröder”. 2012 gjorde han en roll i Bond-filmen ”Skyfall”.

Shima Niavarani slog igenom som 19-åring på Riksteatern. Sedan dess har hon medverkat i över 40 scenuppsättningar, bland annat på Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten i Stockholm. Hon har prisats för sin roll i musikalen ”Bullets over Broadway” och varit med i serierna ”Allt faller”, ”Boy Machine”, ”30 grader i februari” och ”Sjölyckan”, samt långfilmerna ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” och ”En del av mitt hjärta”.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons