Annons

Paul Cattermole från S Club 7 död

Sångaren Paul Cattermole, en av medlemmarna i den brittiska popgruppen S Club 7, har gått bort vid 46 års ålder.
Musik • Publicerad 7 april 2023
Paul Cattermole på scen med S Club 7 på Wembley i London 2002. Arkivbild.
Paul Cattermole på scen med S Club 7 på Wembley i London 2002. Arkivbild.Foto: Yui Mok/AP/TT

Dödsorsaken är okänd, men Cattermole hittades i sitt hem under skärtorsdagen och förklarades död senare samma dag.

Så sent som i februari offentliggjorde S Club 7 en comeback-turné med anledningen av 25-årsjubileet av gruppens bildande.

Annons

"Det är med stor sorg vi meddelar att vår älskade son och broder Paul Cattermole plötsligt har gått bort", säger gruppen och Cattermoles familj i ett gemensamt uttalande enligt BBC.

Polisen misstänker inte att något brott har begåtts.

På sina sociala medier skriver gruppens medlemmar att de "saknar ord för att beskriva den djupa sorg och saknad vi alla känner" och att de är "tacksamma för alla otroliga minnen vi delade".

S Club 7 bildades av Simon Fuller, mannen bakom Spice Girls, 1998 och hade under sina fem aktiva år en rad hitlåtar som "Don't stop movin'", "Reach" och "S Club party".

På gruppens meritlista märks bland annat fyra brittiska listettor och ett Buckingham Palace-uppträdande vid drottning Elizabeths firande av 50 år på tronen 2002.

Den planerade återföreningen hade varit bandets andra, efter en kort comeback i mitten av 2010-talet. Planen för årets återförening var att ge ett tiotal arenakonserter runtom i Storbritannien och Irland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons