unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Pärlfiskaren” är ett spännande och fantasifullt äventyr

Karin Erlandssons bok är en av fyra i fantasyserien Legenden om ögonstenen. Recensenten Peter Grönborg sveps med i äventyret.
Karin Erlandsson.
Karin Erlandsson.
Foto: Juha Törmäla

Pärlfiskaren

Författare: Karin Erlandsson
Förlag: Bonnier Carlsen

Varje pärlfiskares dröm är att hitta ögonstenen. Men begäret efter berömmelse och rikedom kan vara utarmande. En ung tjej inser faran i tid.

Det finns en psykologisk dubbelhet i att längta. Begäret efter någonting annat gör det svårt att uppskatta nuet, världen som den är. På samma gång kan begäret bli en drivkraft som ger livet en mening.

Mellan dessa poler rör sig huvudpersonen i Karin Erlandsson (f. 1978) ”Pärlfiskaren”. Det är en stiliserad saga som utspelar sig i en vacker, tidlös värld.

Unga Miranda dyker efter pärlor, vilka varierar i färg, storlek och värde. Drömmen är att hitta ”ögonstenen”, en bedrift som förväntas ge berömmelse och ekonomiskt oberoende. Många har dock gått under i en sådan strävan.

Relationen till och engagemanget för en liten flicka gör dock att Miranda omvärderar det mesta. ”Pärlfiskaren” är en spännande och fantasifull äventyrsberättelse, men det sätt varpå den gestaltar en mognadsprocess fängslar än mer.