Annons

Oscarsgalan riskerar katastrofsiffror

Film • Publicerad 16 april 2021
Frances McDormand vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll 2018. I år är hon nominerad till samma pris för filmen "Nomadland". Arkivbild.
Frances McDormand vann en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll 2018. I år är hon nominerad till samma pris för filmen "Nomadland". Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Pandemins prisgalor har svårt att locka tv-tittare. Oscarsgalan den 25 april riskerar sina lägsta publiksiffror någonsin, vilket kan få framtida konsekvenser, skriver The Guardian. Under fler år har Oscarsgalan förlorat tv-tittare och eftersom Oscarsakademin bygger sin ekonomi på just tv-galan finns det anledning till oro, i synnerhet som akademin nu också ska öppna ett påkostat museum.

Redan fjolårets tittarsiffror var låga och Steven Gaydos på branschtidningen Variety menar att "ett isberg kan ligga och vänta på akademin".

För att höja intresset har Oscarsakademin engagerat regissören Steven Soderbergh som en av producenterna till årets gala. Till skillnad från Golden Globe tillåter Oscarsgalan heller inga nominerade att vara med via svajiga Zoomförbindelser. I stället sänder man även från Paris och London där nominerade utan möjlighet att resa till Los Angeles ska samlas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons