"Operation Klotty"-gänget dyker upp i radio

Radio • Publicerad 8 juni 2020
Den excentriska operadivan Gloria Janman dyker upp i Björn Carlbergs nya radioprogram. Pressbild.
Den excentriska operadivan Gloria Janman dyker upp i Björn Carlbergs nya radioprogram. Pressbild.Foto: Pontus Bergman/Sveriges Radio

I humorprogrammet "Radio Jästringe" dyker dockspelaren Björn Carlberg och hans figurer från "Operation Klotty", "Allram Est" och "Dockhumor på Scala" upp igen. Storrökaren Birgitta och hennes kille Peter är några gamla favoriter som kommer att höras, liksom nya karaktärer som den excentriska operadivan Gloria Janman, reklamradiokillen Jerka Wallén, lyxlivsexperten Mary Belle Joelle och finansmannen Douglas Rosander.

"I 'Radio Jästringe' har jag släppt lös en drös olika karaktärer och programformat som jag har i mitt huvud. Jag är ju mer van vid rörligt och tv men radio har seglat upp som ett nytt favoritmedium. Varje idé går att prova direkt utan att behöva ringa fotografer och ljudtekniker", säger Björn Carlberg, som gör alla röster och har skrivit manus, i ett pressmeddelande.

Premiär blir det den 11 juni i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.