Annons

Operastipendium till countertenor

Opera • Publicerad 10 juni 2020
Drottningholmsteaterns vänners operastipendium på 100|000 kronor går i år till den venezuelanske countertenoren Rodrigo Sosa Dal Pozzo. Arkivbild.
Drottningholmsteaterns vänners operastipendium på 100|000 kronor går i år till den venezuelanske countertenoren Rodrigo Sosa Dal Pozzo. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT/Arkivbild

Drottningholmsteaterns vänners operastipendium på 100 000 kronor går i år till den venezuelanske countertenoren Rodrigo Sosa Dal Pozzo. Han har en masterexamen i sång från Kungliga Musikhögskolan, en från Operahögskolan i Stockholm och ytterligare en examen i dirigering. Rodrigo Sosa Dal Pozzo framträder som solist och dirigent med egen barockensemble och undervisar för närvarande dirigering vid musikkonservatoriet i Tromsö.

"Rodrigo Sosa Dal Pozzo är en ung sångare med en unik röst som har en fin och skimrande klang och fantastisk koloratur. Operarepertoaren från 1600- och 1700-talet rymmer många roller för hans spännande röstfack", skriver styrelsen i sin motivering.

Vännernas operastipendium är på 100 000 kronor och instiftades av styrelsen i Drottningholmsteaterns Vänner 2017. Stipendiet vänder sig till unga sångare om just avslutat en operahögskoleutbildning och som är särskilt intresserade av Drottningholmsteaterns repertoar. Vännernas operastipendium har tidigare tilldelats basen Erik Rosenius 2019 och mezzosopranen Linnea Andreassen 2018. Årets stipendieutdelning är inställd på grund av coronapandemin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons