Annons

Nytt Zelda-spel kommer nästa år

Uppföljaren till "The legend of Zelda: Breath of the wild" släpps under 2022, uppger Nintendo vid spelmässan E3.
Spel • Publicerad 16 juni 2021
Link svävar bland molnen i "The legend of Zelda: Breath of the wild 2". Pressbild.
Link svävar bland molnen i "The legend of Zelda: Breath of the wild 2". Pressbild.Foto: Nintendo/TT
"Metroid: Dread" släpps den 8 oktober. Pressbild.
"Metroid: Dread" släpps den 8 oktober. Pressbild.Foto: Nintendo/TT

Att det kommer en uppföljare till den hyllade senaste delen i Nintendos klassiska serie har varit känt sedan E3 för två år sedan, men sedan dess har det varit tyst.

I en ny filmsnutt vid årets virtuella upplaga av E3 visas bland annat hur spelets protagonist Link flyger bland molnen och hur slottet i landet Hyrule lyfts från marken.

Annons

Vid sidan av det nya Zelda-spelet meddelar Nintendo bland annat att ett nytt, tvådimensionellt spel i serien "Metroid" släpps till Switch i oktober. Den som väntat på uppdateringar om tredimensionella "Metroid prime 4" gjorde det däremot förgäves och fick inte mer än en bekräftelse på att det fortfarande är under utveckling.

Speljätten kommer också släppa nya utgåvor av "Mario Party" och "Wario Ware" till konsolen.

Nintendo berättade mer om "Mario golf: Super rush" som kommer den 25 juni, "Monster hunter stories 3: Wings of ruins" dyker upp den 9 juli och "Tony Hawk's pro skater 1+2" kommer den 25 juni.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons