Annons

Nytt "Star wars"-spel görs i Malmö

Spel • Publicerad 15 januari 2021
Massive Entertainments kontor på Drottninggatan i Malmö.
Massive Entertainments kontor på Drottninggatan i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

Den Malmöbaserade spelutvecklaren Massive Entertainment ska göra ett påkostat "Star wars"-spel. Det står klart sedan Disney och Lucasfilm Games skrivit på ett samarbete med Massives ägare Ubisoft.

Satsningen beskrivs som ett historiedrivet äventyr med en öppen spelvärld i "Star wars"-galaxen, och spelet ska använda Massives spelmotor Snowdrop. Några ytterligare detaljer är ännu inte kända.

Annons

"Det här är en saga som vi älskar och som vi vill göra rättvisa med ett spel och en historia som skänker både livslånga och nya fans en uppslukande och enastående resa som stannar hos dem i flera år", säger Massives kreative chef Julian Gerighty i ett pressmeddelande.

Nyheten kom tidigare i veckan och slog ner som en bomb för många i spelvärlden. Sedan Disney köpte rättigheterna till "Star wars" 2012 har speljätten EA haft exklusiv rätt till spelen. Att man nu släpper in andra aktörer anses vara ett stort skifte, skriver Wired.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons