Annons

Nyskriven skogsteater på Djurgården

Teater • Publicerad 8 augusti 2021
Manusförfattaren och regissören Martina Bigert har skrivit manus till pjäsen "Dra åt skogen, Margot!" tillsammans med Lotta Eriksson. Pjäsen har urpremiär på Djurgården i Stockholm den 14 augusti. Arkivbild.
Manusförfattaren och regissören Martina Bigert har skrivit manus till pjäsen "Dra åt skogen, Margot!" tillsammans med Lotta Eriksson. Pjäsen har urpremiär på Djurgården i Stockholm den 14 augusti. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT
Lena Carlsson spelar en kvinna som gör upp med det moderna livet i den nyskrivna pjäsen "Dra åt skogen, Margot!". Pressbild.
Lena Carlsson spelar en kvinna som gör upp med det moderna livet i den nyskrivna pjäsen "Dra åt skogen, Margot!". Pressbild.Foto: Press

En kvinna flyr stadens rulltrappor för att leta efter mening ute i naturen. Det är handlingen i den nyskrivna pjäsen "Dra åt skogen, Margot!" som har urpremiär i en glänta på Djurgården i Stockholm den 14 augusti.

Pjäsen beskrivs i ett pressmeddelande som en "rolig, tragikomisk, peppig dystopi om vad som händer när allt som storstadsmänniskan känner till upphör att existera". För manus står Martina Bigert, känd som medförfattare till tv-serierna "Gynekologen i Askim" och "Systrar 1968", och Lotta Erikson, som i fjol uppmärksammades som en av upphovskvinnorna bakom true crime-serie "Jakten på en mördare". I rollen som Margot syns Lena Carlsson.

"Dra åt skogen, Margot!" spelas till och med den 12 september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons