GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny stämning mot Travis Scott

Nöje • Publicerad 25 november 2021
Travis Scott under sitt framträdande på Astroworld Festival i Houston den 5 november. Nu väntar det rättsliga efterspelet till tragedin som utspelades i publikhavet. Arkivbild.
Travis Scott under sitt framträdande på Astroworld Festival i Houston den 5 november. Nu väntar det rättsliga efterspelet till tragedin som utspelades i publikhavet. Arkivbild.
Foto: Jamaal Ellis/AP

Efter­levande till en 14-årig pojke som omkom i tragedin på festivalen Astroworld i Houston stämmer den amerikanske rapparen Travis Scott. Det är den senaste i raden av stämningar som riktar sig mot bland andra Scott och arrangören Live Nation efter festivalen som krävde tio människors liv och skadade hundratals, skriver TMZ.

Samtidigt har Travis Scott för första gången sedan olyckan visat sig offentligt. Enligt TMZ sågs rapparen på en golfbana i Palm Springs i Kalifornien tillsammans med Michael Jordan, Mark Wahlberg och flera andra kända vänner.

Travis Scott har tidigare gjort uttalanden på sociala medier där han klargjort att han vill betala för såväl begravnings- som terapikostnader för den som behöver.

Scott har arrangerat festivalen i sin hemstad Houston sedan 2018. De kaotiska händelserna inträffade efter Scott gått på scen vid 21-tiden på fredagskvällen den 5 november. Runt 50 000 personer befann sig i folkmassan när panik utbröt.

Totalt har 60-tal stämningar lämnats in där arrangörerna anklagas för otillräckliga säkerhetsåtgärder, trots att man visste att konserten riskerade att bli stökig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.