Ny dansk-brittisk rysare på Sydpolen

Filmthriller • Publicerad 10 juni 2020
Brittisk-danska thrillerserien "The head", som utspelar sig i Antarktis, har premiär i höst. Pressbild.
Brittisk-danska thrillerserien "The head", som utspelar sig i Antarktis, har premiär i höst. Pressbild.Foto: Viaplay

Hannes Fohlin, som tidigare medverkat i bland annat SVT:s "Vår tid är nu", har en av rollerna i Viaplays kommande brittisk-danska thrillerserien "The head" – som utspelar sig i Antarktis, enligt ett pressmeddelande.

Serien kretsar kring en forskningsstation på Sydpolen, där ett team stannar kvar under vintersäsongen för att undersöka klimatförändringar. Men när teamet ska bli avlöst inför sommaren upptäcker forskarna att stationen är tom – och att personerna som stannade kvar under vintern antingen är döda eller försvunna.

På den internationella rollistan hittar vi även bland andra svenska Sandra Andreis, som är aktuell i SVT:s "We got this", spanske Álvaro Morte, som medverkar i Netflixserien "La casa de papel" och den irländske skådespelaren John Lynch.

Serien är skriven av de spanska bröderna Àlex och David Pastor och regissör är landsmannen Jorge Dorado. De sex avsnitten kommer att har premiär i höst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.