GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nationalistisk actionfilm rekordstor i Kina

Film • Publicerad 25 november 2021
Kinesiska biobesökare flockas till den nya storfilmen "The battle at Lake Changjin". Arkivbild.
Kinesiska biobesökare flockas till den nya storfilmen "The battle at Lake Changjin". Arkivbild.Foto: Ng Han Guan

Historiska fakta har fått ge vika för nationalistiska myter i den kinesiska storfilmen. Så beskriver The Hollywood Reporter "The Battle at Lake Changjin", ("Zhang jin hu").

Det storskaliga krigseposet, som riktar sig främst till en kinesisk publik, har dock på hemmaplan blivit den mest lönsamma hittills. Sedan premiären den 1 oktober har den dragit in motsvarande omkring 8,2 miljarder kronor. Det gör filmen till den mest lönsamma över huvud taget 2021.

"The battle at Lake Changjin" handlar om ett avgörande slag under den bistra vintern 1950. Då tvingade kinesiska styrkor en USA-ledd FN-styrka att lämna Nordkorea. Filmen, som beskrivs som propagandistisk, är den senaste i raden av patriotiska filmer i Kina, vilket speglar den ökande nationalismen i landet, skriver AFP.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.