Kultur

Morrissey underminerar musiken

Skivrecension Artikeln publicerades

Morrissey

Genre: Pop/Rock

Album: I'm not a dog in a chain

Bolag: BMG/WMS

De senaste åren har Morrisseys uppkäftiga uttalanden gjort honom till ett ansikte utåt för det politiskt inkorrekta, och ibland rent rasistiska. En stor del av publiken har hittills visat tålamod, men frågan är hur länge till. För på ”I’m not a dog in a chain” blir Morrisseys trotsiga attityd tydligare än på länge.

“If you're gonna jump then jump, don't think about it/…/If you're gonna kill yourself, then to save face, just kill yourself” sjunger han i den inledande “Jim Jim falls”. Ett utmärkt exempel på tillfällen då det omogna tilltalet gör det omöjligt att ta till sig helheten. Därmed lägger Morrissey också krokben för sig själv, och för de av ljudbilderna som faktiskt känns spännande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.