GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Modigt och inspirerande från hiphop-debutant

Jelassi

EP: Port 43
Bolag: Nisj / NO KONFUSION
Genre: Hiphop

Likt Lil’ Kim droppar Jelassi referenser till den animerade serien The Powerpuff Girls, men på ”Port 43” finns varken låten ”Powerpuffstil” eller hennes andra två tidigare singelsläpp med. Det är ett modigt val att börja med blanka blad. Det rapparen Fatima Jelassi tecknar för oss på debuten är historien fram tills nu: skuggor, kontraster, mörker och ljus. Det är ordrikt med driv och talang.

Inledande tre spår minner om framgångsrika akter som Latin Kings, Erik Lundin, Z.E och Einár. Föräldrarnas röster på EP:n är en höjdpunkt likväl som Fatimas inspirerande tacktal där hon naglar vad en ung generation behöver höra: vikten av att ta sig själv på allvar. Jelassi bjuder hopp till en genre i behov av nytänk. Tack och bock.

Läs mer