Annons

Mira och Peo återvänder till Vintergatan

En kortfilm med rollerna från SVT:s populära barnserier om Vintergatan spelas in, rapporterar lokaltidningen Mitt i.
Film • Publicerad 12 augusti 2023
Philomène Grandin är författare och skådespelare. Nu återvänder hon till rollen som Mira från SVT:s populära serier om Vintergatan. Men den kommande kortfilmen är inte producerad av SVT. Arkivbild.
Philomène Grandin är författare och skådespelare. Nu återvänder hon till rollen som Mira från SVT:s populära serier om Vintergatan. Men den kommande kortfilmen är inte producerad av SVT. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Det var i början av 2000-talet som SVT sände serierna "Vintergatan 5a", "Vintergatan 5b" och "Tillbaka till Vintergatan" som följde Mira, Glenn, Peo, Henrik, Femman, Kapten Zoom och Irinas äventyr i rymden. 2010 kom uppföljaren "Vid Vintergatans slut" och 2012 spinoff-serien "Pax jordiska äventyr".

Nu spelar produktionsbolaget Wizworks Studios, baserat i Ludvika, in en kortfilm utifrån tv-serierna om Vintergatan. Både Philomène Grandin och Anders Linder medverkar i sina gamla roller som Mira och Peo.

Annons

Manus till den kommande kortfilmen "Jorden anropar" är skrivet av Martin Fallhagen. Historien handlar om hur Martin Fallhagen själv och de andra från hans gruppboende hamnar i rymden och där träffar Mira och Peo.

– Det är så häftigt med Martin, han har skrivit ett jättefint manus, regisserar och spelar själv i filmen. Det är inte så ofta människor med downs syndrom får skapa och göra sådana här grejer, säger Philomène Grandin till Mitt i.

SVT är inte inblandad i produktionen "Jorden anropar".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons